Nieuws

Fysiotherapie blijft mogelijk in lock-down

Vanaf 15 december zijn er vanuit de landelijke overheid extra maatregelen genomen tegen het Corona virus. Voor fysiotherapie veranderd er niks. De maatregelen die al eerder van kracht waren blijven van kracht en worden niet verzwaard.

Bent u al onder behandeling en heeft u vragen of opmerkingen neem gerust contact op. Bent u nog niet onder behandeling en wilt u een afspraak maken dan is dat dus nog steeds mogelijk. Alle maatregelen die gelden kunt u lezen onder het nieuwsbericht “Veilig naar de fysiotherapeut”.

Veilig naar de fysiotherapeut

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doe je zo!

fysieke behandelingen zijn ondanks het coronavirus goed mogelijk! Wel onder andere omstandigheden en voorwaarden dan normaal. Elk fysiek contact brengt risico’s met zich mee voor jezelf en voor de ander. Tijdens een behandeling komt een fysiotherapeut binnen de cirkel van 1,5 meter waardoor het extra belangrijk is om je aan onderstaande maatregelen te houden. 

Een fysieke behandeling kan niet doorgaan als je een van de volgende vragen met ja beantwoordt:

 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
 • Ben je in de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest die door het ministerie van Buitenlandse Zaken als “oranje” of “rood” is bestempeld?

Negatieve uitslag

Een fysieke behandeling fysiotherapie kan ook niet doorgaan als je bovenstaande ziekteverschijnselen hebt en je hebt een negatieve testuitslag ontvangen. Op het moment dat er een besmetting met dit verkoudheidsvirus plaatsvindt, moet ook ik worden getest. Totdat ik een negatieve testuitslag heb, kan ik niet de zorg aan alle andere mensen bieden.

Positieve uitslag

Heb je een positieve testuitslag ontvangen en hebben wij de afgelopen 10 dagen fysiek contact gehad? Meld dit mij zo snel als mogelijk. Om verdere verspreiding te voorkomen, ga ik voor een periode van 10 dagen in thuisquarantaine, geteld vanaf de laatste zitting die ik met je heb gehad. 

Houd de komende maanden ook rekening met de mogelijkheid dat ik een fysieke behandeling zal annuleren op het moment dat: 

 • ik als fysiotherapeut eerder genoemde ziekteverschijnselen heb en in afwachting ben van mijn testuitslag.
 • een gezinslid van mij een lichaamstemperatuur boven de 38 graden heeft met of zonder eerder genoemde ziekteverschijnselen.
 • een van mijn andere cliënten positief is getest op het Covid-19 virus en de laatste zitting korter dan 10 dagen geleden plaatsvond.

Indien door omstandigheden een fysieke behandeling niet kan plaatsvinden, zal ik je via telefoon- of videoverbinding zo goed als mogelijk helpen. Ook deze vorm van therapie wordt vergoed door je zorgverzekering.

Uiteraard blijft het belangrijk dat we ons allemaal houden aan de hygiëneregels:

 • Blijf thuis bij bovengenoemde ziekteverschijnselen.
 • Geen handen schudden.
 • Neem je eigen badhanddoek(en) mee.
 • Was je handen voor en na de afspraak.
 • 1 persoon per fysiotherapeut (begeleider wacht in de auto/buiten).
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Houd 1,5 meter afstand van andere cliënten.
 • Draag een mondkapje bij binnenkomst in de praktijk en ook tijdens de behandeling.

Ik vraag je maximaal 5 minuten van te voren aanwezig te zijn en de instructies in de praktijk op te volgen.

Ook ik zal gebruik maken van beschermingsmiddelen zoals een mondkapje. Veranderingen in het beleid vinden regelmatig plaats. Ik zal via mijn website veranderingen en de laatste versie van deze instructies vermelden. 

Samen kunnen we er alles aan doen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. 

Ik vertrouw erop dat je je houdt aan deze maatregelen, voor uw eigen en mijn gezondheid.

Het gratis (fysieke) inloopspreekuur

Door de Corona maatregelen is het niet mogelijk om een gratis (fysiek) inloopspreekuur te houden. 

Omdat het inloopspreekuur zijn waarde voor sommige heeft bewezen kan je je vragen op ieder moment blijven stellen alleen dan via de telefoon of via de mail. Ik zal hier dan zo goed en zo snel mogelijk antwoord op geven.

Een bekend gezicht op een nieuwe plek


Eindelijk is het rond! Per 1 mei ga ik als fysiotherapeut (terug) aan het werk op Noord-Beveland, in Kortgene. Deze keer als zelfstandig ondernemer. Op dinsdag en donderdag ben ik werkzaam in de multifunctionele accommodatie de Stadsweide. In hetzelfde gebouw als de school, het dorpshuis en het consultatiebureau. 

Ik heb enorm veel zin om terug op het eiland aan de slag te gaan! Wilt u een afspraak met mij maken? Bel of Whatsapp naar 06-28318655 of stuur een e-mail naar vandeutekom@zeelandnet.nl.